fbpx

Individuele MBSR Mindfulness Training

MBSR ⁣⁣staat voor Mindfulness-Based Stress Reduction. Het is een programma speciaal ontwikkeld om anders te leren omgaan met stressvolle situaties. Met consequente oefening, ⁣⁣kun je kalm, evenwichtig en geconcentreerd blijven, wat er ook gebeurt.

Individuele MBSR Mindfulness Training

Individuele MBSR Mindfulness Training is dezelfde training als de groeps-MBSR Training. Ook deze training duurt 8 weken, omdat je de tijd nodig hebt om thuis te oefenen. In een individuele training kunnen we echter gerichter werken aan een persoonlijk thema waarmee je worstelt of dat je wilt verbeteren.

Waarom individuele training:

 • Wanner je liever gericht en snel werkt (individuele training is 1 of 1,5 uur in plaats van 2 uur)
 • Wanneer je aan een specifiek thema wilt werken 
 • Wanneer je je trainingstijd wilt kiezen

Voorbeelden van mogelijke thema's:

 • stress/burn out
 • beter leren voelen
 • beter met je gevoelens zoals angst of boosheid om leren gaan
 • concentratie

Praktische informatie

 • 8-weekse opleiding
 • 90 minuten durende sessies
 • EUR 800,- (N.B. Veel Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden de opleiding tot EUR 350,-, bekijk de lijst hier.)

Meer informatie over MBSR

Tegenstrijdige en niet behulp-zame gedachten veroorzaken veel stress in onze geest en ons lichaam.

De MBSR training leert je om afstand van je gevoelens en gedachten te nemen en zo weer kalm en evenwichtig te worden. Je leert:

 • je innerlijke wereld van gedachten en emoties te observeren
 • oordelen over jezelf los te laten
 • meer bewust te worden van je innerlijke stressveroorzakers
 • hoe je je gedachten kunt veranderen, zodat emoties als angst en woede kunnen verschuiven naar meer realistische, neutrale niveaus

8-weekse
Mindfulness Training

De 8-weekse MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction) van grondlegger Jon Kabat-Zinn is een stapsgewijs proces dat is ontworpen om je te leren hoe je je gestresste gedachten kunt kalmeren met behulp van eenvoudige technieken.

Door 8 opeenvolgende weken te werken aan meer mindful zijn, wordt een stevige basis gelegd voor innerlijke balans en evenwicht.

 

Mijn kwalificaties

Vanaf 2013 heb ik diverse Mindfulness Trainers trainingen, zowel in Nederland bij SeeTrue en het Centrum voor Mindfulness als in Thailand, gevolgd. In 2022 ben ik in Nederland gecertificeerd categorie 1 Mindfulness trainer geworden. 

Vanaf 2013 heb ik anderen getraind en mijn eigen meditatie-ervaring verdiept door in totaal meer dan 6 maanden Vipassana-meditatieretraites te volgen (12-16 uur meditatie per dag en niet praten of lezen). Ik heb twee retraites van 3 weken gedaan onder enkele van de grootste Vipassana-leraren in Azië (Ajahn Tong van Wat Chom Thong en Ajahn Po van Wat Suan Mokkh, Thailand). Dit heeft mij geholpen mijn eigen innerlijke ruimte versneld van binnen op te ruimen en meer lichtheid en blijheid toe te laten.

Ik blijf mijzelf ontwikkelen met cursussen bij SeeTrue en het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Verder beoefen ik dagelijks 1 uur meditatie en neem ik jaarlijks deel aan Vipassana-retraites.

Jon Kabat-Zinn

“You can't stop the waves, but you can learn to surf.”

Feedback van de deelnemers:

Ik vind het een hele fijne cursus. Mooie uitdagingen en inzichten voor mezelf om te ontdekken en leren omgaan met ingebouwde routines en oordelen.

(3 jaar na de cursus:) De mooie verschillende tools die je meekrijgt helpen mij nog steeds in stress- momenten. Ze zijn een onderdeel van mijn dagelijks leven geworden.

Anja  

Ik merk dat ik me bewuster ben als ik niet ontspannen ben. Als ik het opmerk kan ik mijn houding aanpassen en een meer ontspannen houding aannemen en daarmee meteen meer in het moment blijven. Dat voelt heel fijn. 

Jouw manier van lesgeven vond ik heel fijn, je rustige fijne open houding was heel prettig.

Jennifer  

Knap hoe je blanco/ zonder oordeel op elke vraag en opmerking heel geduldig in kunt gaan.

Mooi om te zien dat deze MBSR opleiding ook heel goed online te volgen is. Je fijne stem helpt daarbij!

Mariette  

Neem contact op!

Voornaam*
Achternaam*
Email Adres*
Bericht
0 of 370
>